Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1631g393kcal29.5g35.9g4.9g37.5g
Purjosipuli 347g79kcal6.3g8.3g0.7g7.3g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g20g168kcal0g0g18.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 2549g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 45g137kcal4.3g6.1g10.5g0.7g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g408g693kcal31.4g21.2g53g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g2940kcal143g143g175.6g113.8g
Valittu annoskoko5000g1470kcal71.5g71.5g87.8g56.9g
Annoskoko puolitettuna2500g735kcal35.8g35.8g43.9g28.5g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939