Paahdettu tomaattikeitto

• Lämmitä uuni 200 asteeseen.

• Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne puoliksi.

Asettele puolikkaat tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Tomaateista saattaa valua nestettä paiston aikana joten kannattaa valita pelti jossa on reunat.

• Lyö kevyesti veitsen lappeella valkosipuleita ja laita tomaattien päälle.

Lorauta päälle kunnolla oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa ja sokeria.

Huuhtele paprikat ja chili, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi.

Kuori sipulit ja leikkaa paloiksi, laita paprikat ja sipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa.

• Laita tomaattipelti uunin keskitasolle ja paprika-sipuli vuoka uunin alaosaan.

Paista kasviksia uunissa noin tunti, tomaattien kuuluu paahtua pinnasta mutta jos ne alkaa tummua liikaa niin laske lämpötilaa.

• Ota kasvikset uunista ja kaada ne kattilaan.

Lisää nippu basilikaa ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio tai fondi.

Anna kiehua hetken aikaa ja maista keittoa.

Tomaattien kypsyydestä riippuen voit lisätä vähän tomaattipyreetä jos kaipaat lisää makua.

• Annostele keitto lautasille, lorauta oliiviöljyä ja repäise kunnon pala buffalo mozzarellaa päälle.

Voidaan nauttia myös kylmänä!!!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 713 grammaa

Retiis1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2630g534kcal15.8g99.9g7.9g36.8g
Paprika punainen 926g271kcal8.7g41.7g3.7g17.6g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Sipuli (kuorittu)351g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Chili paprika punainen35g14kcal0.7g3.2g0g0g
Oliiviöljy 26g233kcal0g0g26.3g0g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Vesi877g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 19g59kcal1.8g2.6g4.5g0.3g
Basilika, tuore 88g24kcal2.7g0.9g0.7g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g2689kcal73g381.4g88g125.4g
Valittu annoskoko5000g1344kcal36.5g190.7g44g62.7g
Annoskoko puolitettuna2500g672kcal18.3g95.4g22g31.4g
Arvot/100g100g27kcal0.7g3.8g0.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=303315