Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 855g2933kcal87.1g598.4g10.3g29.9g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1052g337kcal31.6g49.4g0g0g
Sokeri 671g2722kcal0g670g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g84kcal0g20.8g0g0g
Leivinjauhe 26g46kcal1.4g9.9g0g0.1g
Kultarypsi395g2170kcal3.9g3.9g236.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1578g562kcal2.5g112.2g1.4g31.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7.9g29kcal0.3g6.3g0.3g0g
Sokeri 79g320kcal0g78.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 316g450kcal39.5g0.9g32.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19307kcal332.6g3101.2g562.2g123.2g
Valittu annoskoko5000g9653kcal166.3g1550.6g281.1g61.6g
Annoskoko puolitettuna2500g4827kcal83.2g775.3g140.6g30.8g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=305468