Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3117g658kcal37.4g106g6.2g65.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha656g1089kcal124.7g0g65.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g328g92kcal2g19.5g0.7g8.2g
Sipuli 98g30kcal1.2g4.7g0.2g1.7g
Vesi656g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 82g247kcal0.1g60.8g0g0g
Oivariini, 60 (100g)25g135kcal0.2g0.2g14.8g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)25g20kcal2.3g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4543kcal335.8g387.8g175g150.8g
Valittu annoskoko5000g2271kcal167.9g193.9g87.5g75.4g
Annoskoko puolitettuna2500g1136kcal84g97g43.8g37.7g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055