Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1938g744kcal19.4g133.7g3.9g48.4g
Vesi1384g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g31g97kcal1.5g5.7g7.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g277g75kcal3.6g13.3g0.6g4.7g
Rypsiöljy rainbow14g125kcal0g0g13.8g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g498g1495kcal104.7g5g104.7g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g554g321kcal22.1g26.6g13.8g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g138g471kcal27.7g0g40.1g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g166g332kcal14.1g5g28.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7319kcal386.2g378.6g425.6g106.2g
Valittu annoskoko5000g3659kcal193.1g189.3g212.8g53.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1830kcal96.6g94.7g106.4g26.6g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589