Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g692g1177kcal138.4g0g48.5g0g
Sipuli (kuorittu)208g56kcal2.7g10g0.4g3.5g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.2g0.2g0.8g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g26g234kcal0g0g26g0g
Vesi2596g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 260g75kcal2.6g11.9g0.8g4.7g
Palsternakka 225g143kcal1.1g26.5g0.9g10.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g260g73kcal1.6g15.4g0.5g6.5g
Peruna, vanha, kuorittu 485g369kcal9.1g75.1g1g4.8g
Purjosipuli173g33kcal3.1g4.2g0.3g3.6g
Maustepippuri, annos 1g26g0.8kcal0g0g0.3g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4402kcal323.2g298.6g157.8g68g
Valittu annoskoko5000g2201kcal161.6g149.3g78.9g34g
Annoskoko puolitettuna2500g1101kcal80.8g74.7g39.5g17g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066