Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)1351g446kcal44.6g66.2g0g0g
Tuore hiiva135g92kcal20.8g0.4g0.8g17.4g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g1351g4730kcal189.2g756.8g101.4g135.1g
Juokseva hunaja 250g135g432kcal1.4g105.4g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1892g6622kcal227g1343.2g39.7g56.8g
Voi 135g980kcal1.6g0.5g109.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g26604kcal969.2g4545g503.6g418.6g
Valittu annoskoko5000g13302kcal484.6g2272.5g251.8g209.3g
Annoskoko puolitettuna2500g6651kcal242.3g1136.3g125.9g104.7g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440