Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 128g911kcal1g0.5g102.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1539g508kcal50.8g75.4g0g0g
Hiiva 128g96kcal16.8g1.4g0.5g8.8g
Suola, annos 3g26g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki513g287kcal43.6g25.6g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2667g9150kcal271.7g1866.7g32g93.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g21902kcal767.8g3939.2g272.2g204.2g
Valittu annoskoko5000g10951kcal383.9g1969.6g136.1g102.1g
Annoskoko puolitettuna2500g5476kcal192g984.8g68.1g51.1g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567