Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 161g1146kcal1.2g0.6g129g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1613g532kcal53.2g79g0g0g
Hiiva 161g120kcal21.2g1.8g0.6g11.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)968g3194kcal261.3g0g232.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2097g7195kcal213.7g1467.7g25.2g73.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24372kcal1101.2g3098.2g774.2g169g
Valittu annoskoko5000g12186kcal550.6g1549.1g387.1g84.5g
Annoskoko puolitettuna2500g6093kcal275.3g774.6g193.6g42.3g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570