Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g655g3076kcal41.2g445g124.3g14.4g
Voi 218g1583kcal2.6g0.9g177.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl873g2967kcal17.5g26.2g305.4g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g873g524kcal34.9g43.6g21.8g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g436g380kcal4.8g185.9g26.6g0g
Sokeri 545g2214kcal0g544.8g0g0g
Liivatelehti, gelatiini87g305kcal74.7g0g0.1g0g
Vesi65g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g441g383kcal4.8g187.7g26.9g0g
Vesi436g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker371g1446kcal0.1g359.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25753kcal361.2g3587.6g1365g28.8g
Valittu annoskoko5000g12876kcal180.6g1793.8g682.5g14.4g
Annoskoko puolitettuna2500g6438kcal90.3g896.9g341.3g7.2g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734