Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1403g390kcal16.7g57g2.8g29.5g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)519g166kcal8.8g23.9g0.5g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g196g189kcal8.2g33.4g0.4g9.6g
Chili paprika punainen56g22kcal1.1g5.1g0g0g
Persilja14g1.7kcal0.2g0.2g0g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.6g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Paprika, punainen281g72kcal2.5g12.9g1.1g5.6g
Kasvisliemikuutio, Knorr28g79kcal2.2g2.7g6.7g0.4g
Porkkana 421g138kcal2.6g23.4g0.8g10.7g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)42g80kcal0.2g18.9g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1684g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 281g85kcal2.6g14.3g0.6g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g2492kcal92.8g392.2g26.6g127.6g
Valittu annoskoko5000g1246kcal46.4g196.1g13.3g63.8g
Annoskoko puolitettuna2500g623kcal23.2g98.1g6.7g31.9g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990