Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)83g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 833g282kcal25.5g40.8g0.8g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa666g1998kcal153.2g0g153.2g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 17g89kcal0.1g0.1g10g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g333g1066kcal43.3g206.5g8.3g30g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1332g333kcal13.3g73.3g0g18.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)18g51kcal1.7g3.3g3.5g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 33g114kcal3.4g23.3g0.4g1.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1665g3788kcal316.4g0g283.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g15532kcal1119.2g709.2g919.2g103.4g
Valittu annoskoko5000g7766kcal559.6g354.6g459.6g51.7g
Annoskoko puolitettuna2500g3883kcal279.8g177.3g229.8g25.9g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191