Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2063g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g43g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 138g415kcal0.1g101.9g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g6.9g25kcal3.1g2.8g0.4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1513g4599kcal132.3g838g28.7g210.2g
Vehnäjauho puolikarkea 894g3067kcal91.1g625.6g10.7g31.3g
Auringonkukansiemen 344g2042kcal79.1g43.3g170.2g20.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20292kcal611.4g3223.2g420g524.2g
Valittu annoskoko5000g10146kcal305.7g1611.6g210g262.1g
Annoskoko puolitettuna2500g5073kcal152.9g805.8g105g131.1g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525