Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1366g524kcal13.7g94.3g2.7g34.2g
Kaali, valkokaali1366g288kcal16.4g46.4g2.7g28.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g683g184kcal8.9g32.8g1.4g11.6g
Voi 89g644kcal1.1g0.4g72.2g0g
Kasvisliemikuutio 75g229kcal7.1g10.1g17.7g1.2g
Viinietikka 68g14kcal0g0.3g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g1353g4328kcal155.5g0g257g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g12424kcal405.4g368.6g707.4g151.4g
Valittu annoskoko5000g6212kcal202.7g184.3g353.7g75.7g
Annoskoko puolitettuna2500g3106kcal101.4g92.2g176.9g37.9g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=328310