Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g2813g872kcal34.9g205g5.6g87.2g
Sipuli (kuorittu)609g165kcal7.9g29.3g1.2g10.4g
Peruna, keskikokoinen 60g703g422kcal10.5g91.4g0.7g6.3g
Oliiviöljy 127g1119kcal0g0g126.6g0g
Ruokakerma 5%, Valio703g457kcal10.5g29.5g35.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Valkopippuri 2.8g8kcal0.3g1.2g0.1g0.7g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6144kcal132.6g722g339.2g210.4g
Valittu annoskoko5000g3072kcal66.3g361g169.6g105.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1536kcal33.2g180.5g84.8g52.6g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297