3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 3170g756kcal57.1g69.1g9.5g72.3g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 991g767kcal16.6g158.7g2g9.9g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g792g951kcal26.9g28.5g79.2g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g4g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)12g6.7kcal0.1g1.2g0.1g0.2g
Persilja20g2.4kcal0.3g0.2g0g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4965kcal202g515.4g181.6g168g
Valittu annoskoko5000g2482kcal101g257.7g90.8g84g
Annoskoko puolitettuna2500g1241kcal50.5g128.9g45.4g42g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508