Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g1169g362kcal10.6g84.3g1.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g519g312kcal7.8g67.5g0.5g4.7g
Sipuli (kuorittu)260g70kcal3.4g12.5g0.5g4.4g
Oliiviöljy 70g620kcal0g0g70.1g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g73g87kcal1.8g4.4g6.5g1.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)39g7.8kcal0g2.5g0g0g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g7.8g17kcal0.7g2.1g0.6g2.9g
Mustapippuri, annos 1g2.6g5.9kcal0.3g1g0.1g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g260g675kcal39g0.5g57.1g0g
Vesi2597g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4313kcal127.2g349.6g274g26.2g
Valittu annoskoko5000g2157kcal63.6g174.8g137g13.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1078kcal31.8g87.4g68.5g6.6g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850