Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2300g3818kcal437g0g230g0g
Sipuli (kuorittu)920g248kcal12g44.2g1.8g15.6g
Minttu, tuore (-), annos 1g4.6g2kcal0.2g0.4g0g0.3g
Punaviini 920g649kcal2.9g1.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 276g394kcal34.5g0.8g28.3g0g
Suola, annos 3g4.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 253g2237kcal0g0g253g0g
Korppujauho 322g1179kcal33.8g241.2g3.3g17.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17054kcal1040.8g576.8g1032.8g66g
Valittu annoskoko5000g8527kcal520.4g288.4g516.4g33g
Annoskoko puolitettuna2500g4263kcal260.2g144.2g258.2g16.5g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=342489