Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen642g212kcal21.2g31.5g0g0g
Hiiva 54g40kcal7g0.6g0.2g3.7g
Sokeri 455g1847kcal0g454.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g33kcal1.2g6.4g0.7g3g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 353g504kcal44.2g1.1g36.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1114g3821kcal113.5g779.4g13.4g39g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g161g1156kcal1.6g1.6g128.5g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)642g1221kcal2.6g295.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1071g600kcal91g53.5g2.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu428g257kcal4.3g19.3g17.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton64g14kcal0.2g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19408kcal573.6g3289g396.4g91.6g
Valittu annoskoko5000g9704kcal286.8g1644.5g198.2g45.8g
Annoskoko puolitettuna2500g4852kcal143.4g822.3g99.1g22.9g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817