Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%723g1156kcal19.5g19.5g108.4g0g
Poronkäristys (Kylmänen)809g1093kcal161.8g0.8g48.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g72g528kcal0.7g0.7g57.8g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g405g101kcal4g19.8g0.8g10.1g
Peruna, keskikokoinen 60g1156g694kcal17.3g150.3g1.2g10.4g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto361g1012kcal68.6g0g79.5g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g29g75kcal3.8g0.6g6.4g0.1g
Vesi1445g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9315kcal551.4g383.4g605.4g41.2g
Valittu annoskoko5000g4658kcal275.7g191.7g302.7g20.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2329kcal137.9g95.9g151.4g10.3g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763