Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g1066g1653kcal149.3g26.7g106.6g2.1g
Peruna, vanha, kuorittu 762g580kcal14.3g118g1.5g7.6g
Porkkana, tuore548g154kcal3.3g30.7g1.1g13.7g
Selleri, annos 50g76g11kcal0.8g2.3g0g0g
Lanttu 152g44kcal1.5g7g0.5g2.7g
Palsternakka 23g15kcal0.1g2.7g0.1g1g
Purjosipuli 15g3.5kcal0.3g0.4g0g0.3g
Persilja 31g8.3kcal0.4g0.3g0.1g2.4g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g43g38kcal1.3g1.5g3g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 2285g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5010kcal342.6g379.2g225.8g60.2g
Valittu annoskoko5000g2505kcal171.3g189.6g112.9g30.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1253kcal85.7g94.8g56.5g15.1g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915