Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1216g257kcal14.6g41.3g2.4g25.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g1216g341kcal7.3g72.3g2.4g30.4g
Sipuli (kuorittu)486g131kcal6.3g23.3g1g8.3g
Valkosipuli 29g32kcal2.3g4.8g0.2g0.6g
Inkivääri, tuore, silputtu20g16kcal0.4g3.5g0.2g0.4g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g15g33kcal1.6g5.6g0.5g0g
Vesi1946g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g49g428kcal0g0g48.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g2474kcal65g301.6g110.6g130.4g
Valittu annoskoko5000g1237kcal32.5g150.8g55.3g65.2g
Annoskoko puolitettuna2500g619kcal16.3g75.4g27.7g32.6g
Arvot/100g100g25kcal0.6g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=360174