Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 1375g1789kcal290.6g0g68.8g0g
Vesi2750g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g165g46kcal1g9.8g0.3g4.1g
Sipuli (kuorittu)138g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g77g69kcal2.3g2.7g5.4g0.5g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Voi 19g140kcal0.2g0.1g15.7g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 454g193kcal1.7g18.6g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g14g32kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4611kcal595.2g75.6g181g13.8g
Valittu annoskoko5000g2306kcal297.6g37.8g90.5g6.9g
Annoskoko puolitettuna2500g1153kcal148.8g18.9g45.3g3.5g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291