Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)858g3004kcal120.2g480.7g59.2g94.4g
Vehnäjauho puolikarkea 419g1436kcal42.6g292.9g5g14.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 118g359kcal10.3g65.4g2.2g16.4g
Flora margariini 60, annos 10g215g1159kcal0.4g0.6g128.8g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 429g129kcal12.4g15.5g0.4g0g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.4g0g0.2g
Kananmuna kuorineen punnittu258g325kcal28.3g0.8g23.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g22g67kcal2.4g12.9g1.5g6g
Fariinisokeri429g1743kcal0g428.8g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)858g558kcal27.5g41.2g30g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g258g366kcal32.2g0.8g26.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g215g620kcal2.6g120.2g0g85.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g34g137kcal0g34g0g0g
Raparperi 858g289kcal5.9g47.2g0.9g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20486kcal572.8g3104.8g555.4g458.8g
Valittu annoskoko5000g10243kcal286.4g1552.4g277.7g229.4g
Annoskoko puolitettuna2500g5122kcal143.2g776.2g138.9g114.7g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219