Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1746g315kcal9.8g43.6g7g12.2g
Purjosipuli 582g133kcal10.5g14g1.2g12.2g
Voi 41g296kcal0.5g0.2g33.1g0g
Vesi2328g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow7.3g19kcal0.7g0.7g1.5g0.1g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour146g436kcal4.9g6.3g43.6g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.8g6.1kcal0.5g0.9g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)146g233kcal3.9g3.9g21.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g2876kcal61.6g139.2g216.4g52.2g
Valittu annoskoko5000g1438kcal30.8g69.6g108.2g26.1g
Annoskoko puolitettuna2500g719kcal15.4g34.8g54.1g13.1g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367485