Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2024g365kcal11.3g50.6g8.1g14.2g
Oliiviöljy 142g1253kcal0g0g141.7g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 20g57kcal2.2g7.8g0.7g5.4g
Herne 1012g698kcal51.2g94.7g4g31.4g
Ruokakerma Valio 5%1012g607kcal12.1g28.3g50.6g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g759g759kcal136.6g1.5g22.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7478kcal426.8g365.8g455.8g102g
Valittu annoskoko5000g3739kcal213.4g182.9g227.9g51g
Annoskoko puolitettuna2500g1870kcal106.7g91.5g114g25.5g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328