Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha693g1151kcal131.7g0g69.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1155g880kcal21.7g179.1g2.3g11.6g
Porkkana 116g38kcal0.7g6.4g0.2g2.9g
Lanttu 116g33kcal1.2g5.3g0.3g2.1g
Sipuli 116g35kcal1.4g5.5g0.2g2g
Vesi, vesijohtovesi 2773g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.9g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)25g71kcal2.4g4.6g4.8g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4415kcal318.2g401.8g154.2g37.4g
Valittu annoskoko5000g2207kcal159.1g200.9g77.1g18.7g
Annoskoko puolitettuna2500g1104kcal79.6g100.5g38.6g9.4g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462