Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 2048g488kcal36.9g44.6g6.1g46.7g
Vesi, vesijohtovesi 2048g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g21g21kcal0g4.3g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl410g1462kcal8.2g12.3g155.6g0g
Valkopippuri 4.1g12kcal0.4g1.7g0.1g1.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa410g1229kcal94.2g0g94.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g61g448kcal0.6g0.6g49.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7318kcal280.6g127g610.2g95.6g
Valittu annoskoko5000g3659kcal140.3g63.5g305.1g47.8g
Annoskoko puolitettuna2500g1830kcal70.2g31.8g152.6g23.9g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130