Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 382g116kcal4.8g18.3g0.8g6.5g
Valkosipuli 19g21kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Voi 19g138kcal0.2g0.1g15.5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 3817g689kcal21.4g95.4g15.3g26.7g
Vesi, vesijohtovesi 382g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g286g802kcal54.4g0g63g0g
Basilika, tuore 95g26kcal3g1g0.8g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3582kcal170.6g235.8g191g70.2g
Valittu annoskoko5000g1791kcal85.3g117.9g95.5g35.1g
Annoskoko puolitettuna2500g896kcal42.7g59g47.8g17.6g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015