Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)911g501kcal49.2g24.6g22.8g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g1519g4222kcal15.2g387.3g145.8g3g
Tomusokeri 1dl=60g91g365kcal0g91.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g49g194kcal0g48.1g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml304g64kcal24.6g0g0.9g0.3g
Kauradigestive (Semper), annos 8g1215g5711kcal48.6g826.2g243g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 304g1612kcal0.9g1.5g182.3g0g
Vadelma 608g250kcal6.1g24.9g4.9g22.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25838kcal289.2g2807.4g1199.4g51.6g
Valittu annoskoko5000g12919kcal144.6g1403.7g599.7g25.8g
Annoskoko puolitettuna2500g6460kcal72.3g701.9g299.9g12.9g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104