Marjahyydyke

500g vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g maitorahkaa
1dl sokeria
3dl mansikoita
3 dl vadelmia
3 dl mustikoita
3 liivatelehteä
2tl vanilliinisokeria

Mittaa sokeri ja tuoreet tai hieman sulaneet PUNAISET marjat sokerien kanssa tehosekoittimeen ja tee niistä kuohkea "mehu".

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sen jälkeen sekaan varomasti rahka.

Kuumenna punaista marjatahnaa tilkka jotta saat puristetut liivatteet sulatettua hyvin ja tästä syntyneen hieman jo jäähtyneen liivatenesteen sekoitat sitten marjatahnan kanssa huolellisesti vaniljakastike/rahkaseoksen sekaan.

Ota pari litran kakkuvuokaa ja laita Laita ensin pohjalle rahkaseosta ripottele mustikoita välille ja lopuksi viimeinen kerros rahkaseosta.

Hyydytä yön yli jääkaapissa tai muutama tunti pakastimessa.

Hyydyke irtoaa vuoasta helposti kus kastat sen nopeasti kuumaan veteen ennen hyydykkeen kumoamista lautaselle.

Vuala ! Tarjoile ! Herkkua !

Reseptistä tulee n. 28 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Annfja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio vaahtoutuva vaniljakastike 250g1539g2462kcal73.8g246.2g138.5g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki769g492kcal84.6g32.3g3.1g0g
Sokeri 262g1062kcal0g261.3g0g0g
Vadelma 462g190kcal4.6g18.9g3.7g17.1g
Mansikka 462g215kcal2.3g38.8g0.9g8.8g
Mustikka metsä- 554g244kcal2.8g35.4g3.3g18.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka31g123kcal0g30.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini923g3222kcal790.2g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g16016kcal1916.6g1326.8g300.8g88.4g
Valittu annoskoko5000g8008kcal958.3g663.4g150.4g44.2g
Annoskoko puolitettuna2500g4004kcal479.2g331.7g75.2g22.1g
Arvot/100g100g160kcal19.2g13.3g3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=372118