Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 701g880kcal77.1g1.8g63.2g0g
Sokeri 993g4031kcal0g992g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 683g2345kcal69.6g478.4g8.2g23.9g
Voi 234g1695kcal2.8g0.9g190g0g
Maito,kevyt (valio) 100g351g161kcal11.2g16.8g5.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 467g618kcal12.3g15g56.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g467g271kcal42.1g23.4g0.9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1051g374kcal1.7g74.8g0.9g21g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g23g85kcal0.8g18.6g0.8g0g
Leivinjauhe 29g51kcal1.5g11g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g21022kcal438.2g3265.4g650.8g90g
Valittu annoskoko5000g10511kcal219.1g1632.7g325.4g45g
Annoskoko puolitettuna2500g5256kcal109.6g816.4g162.7g22.5g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748