Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)426g115kcal5.5g20.5g0.9g7.2g
Valkosipuli 85g92kcal6.7g13.9g0.5g1.8g
Oliiviöljy 85g754kcal0g0g85.2g0g
Lehtikaali 852g339kcal29.3g34.6g5.1g17g
Kaali, valkokaali1421g300kcal17g48.3g2.8g29.8g
Sitruunamehu, laimentamaton142g30kcal0.4g2.3g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g852g51kcal1.7g3.4g3.4g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g852g1023kcal29g30.7g85.2g0g
Hasselpähkinä 284g1830kcal40.1g9.7g173.3g49.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9066kcal259.4g326.8g712.8g211.2g
Valittu annoskoko5000g4533kcal129.7g163.4g356.4g105.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2267kcal64.9g81.7g178.2g52.8g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400