Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 973g741kcal18.3g150.9g1.9g9.7g
Porkkana 973g318kcal6g54.1g1.9g24.8g
Vesi1298g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 39g344kcal0g0g38.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen649g214kcal21.4g31.8g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss649g344kcal37g34.4g3.2g20.1g
Arkirae (Valio), annos 100g325g227kcal38.9g11.4g3.2g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas75g231kcal7.5g46.3g1.7g13.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4860kcal259.8g661g101.8g136.4g
Valittu annoskoko5000g2430kcal129.9g330.5g50.9g68.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1215kcal65g165.3g25.5g34.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369