Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g791g1306kcal158.3g0g75.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1335g1017kcal25.1g207g2.7g13.4g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g890g178kcal8.9g26.7g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.9g45kcal0g0g4.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 1978g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5089kcal384.6g467.4g165.6g26.8g
Valittu annoskoko5000g2545kcal192.3g233.7g82.8g13.4g
Annoskoko puolitettuna2500g1272kcal96.2g116.9g41.4g6.7g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506