Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g49g51kcal3.9g8g0.3g1g
Basilika, tuore 70g19kcal2.2g0.7g0.6g1.1g
Parmesan formaggio da pasta234g1068kcal93.5g0g77.1g0g
Auringonkukansiemen 234g1388kcal53.8g29.5g115.7g14g
Oliiviöljy 421g3721kcal0g0g420.8g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty2104g2945kcal108.6g588.2g14.3g71.5g
Broileri, rintafilee, nahaton 1870g2003kcal432g0g28.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g22418kcal1389g1256.4g1314.2g177.6g
Valittu annoskoko5000g11209kcal694.5g628.2g657.1g88.8g
Annoskoko puolitettuna2500g5605kcal347.3g314.1g328.6g44.4g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217