Pehmeät tacot

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.

Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.

Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.

Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1877g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g69g248kcal31g27.5g4.1g0g
Rypsiöljy 175g1550kcal0g0g175.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2847g9770kcal290.1g1993.1g34.2g99.7g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23134kcal642.2g4041.2g427g199.4g
Valittu annoskoko5000g11567kcal321.1g2020.6g213.5g99.7g
Annoskoko puolitettuna2500g5784kcal160.6g1010.3g106.8g49.9g
Arvot/100g100g231kcal6.4g40.4g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387189