Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1987g656kcal65.6g97.4g0g0g
Vesi477g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)239g64kcal3.1g11.4g0.5g4.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g497g398kcal7.5g33.3g24.8g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1789g1362kcal33.6g277.2g3.6g17.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4959kcal219.6g838.6g57.8g44g
Valittu annoskoko5000g2479kcal109.8g419.3g28.9g22g
Annoskoko puolitettuna2500g1240kcal54.9g209.7g14.5g11g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324