Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen931g307kcal30.7g45.6g0g0g
Vesi233g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 33g24kcal4.3g0.4g0.1g2.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g36kcal1.3g7g0.8g3.3g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)128g282kcal16.8g0.6g23.8g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1163g652kcal98.9g58.2g2.3g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g1163g3955kcal58.2g872.5g5.8g81.4g
Omena, ulkomainen, kuorittu 1326g593kcal2.5g124.9g1.3g23.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g11697kcal425.4g2218.4g68.2g221.6g
Valittu annoskoko5000g5848kcal212.7g1109.2g34.1g110.8g
Annoskoko puolitettuna2500g2924kcal106.4g554.6g17.1g55.4g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388273