Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen1475g457kcal5.9g94.4g3g22.1g
Luumu kivetön, kuivattu 625g1272kcal26.3g235g5.3g53.7g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala500g1600kcal75g295g13g50g
Vehnäjauho puolikarkea 406g1394kcal41.4g284.4g4.9g14.2g
Ruokasooda 56g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g200g1200kcal48g13.2g108g0g
Ruokosokeri750g3057kcal0g749.3g0g0g
Neilikka, annos 4g13g46kcal0.4g10g0.4g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g13g43kcal1.1g7.2g0.8g1.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g13g46kcal0.4g10g0.4g0g
Piimä AB Acidophilus Valio500g265kcal16g22.5g12.5g0g
Rypsiöljy 450g3979kcal0g0g450g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g26718kcal429g3442g1196.6g283.2g
Valittu annoskoko5000g13359kcal214.5g1721g598.3g141.6g
Annoskoko puolitettuna2500g6680kcal107.3g860.5g299.2g70.8g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082