Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g489g313kcal17.1g1g122.2g0g
Sinappi (teollinen)196g252kcal8.6g27.6g11.7g0g
Viinietikka 367g76kcal0g1.8g0g0g
Sokeri 73g298kcal0g73.3g0g0g
Suola, annos 3g49g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 12g35kcal1.3g5.2g0.3g3.2g
Rypsiöljy 3814g33730kcal0g0g3814.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g69405kcal54g217.8g7896.8g6.4g
Valittu annoskoko5000g34702kcal27g108.9g3948.4g3.2g
Annoskoko puolitettuna2500g17351kcal13.5g54.5g1974.2g1.6g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804