Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala503g1608kcal75.4g296.4g13.1g50.2g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton67g214kcal15.5g7g13.9g0g
Voi vähäsuolainen 335g2430kcal4g1.3g272.3g0g
Sokeri 54g218kcal0g53.5g0g0g
Vesi201g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 391g2835kcal4.7g1.6g317.7g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g782g2736kcal13.3g695.6g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 491g681kcal61.4g1.5g48.1g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton134g429kcal31g14.1g27.9g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark335g1775kcal26.5g107.2g140.7g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g670g804kcal18.8g30.1g67g0.7g
Kuohukerma,valio,2dl949g3227kcal19g28.5g332.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark89g473kcal7.1g28.6g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g34860kcal553.4g2530.8g2540.8g101.8g
Valittu annoskoko5000g17430kcal276.7g1265.4g1270.4g50.9g
Annoskoko puolitettuna2500g8715kcal138.4g632.7g635.2g25.5g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045