Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3097g1858kcal46.5g402.7g3.1g27.9g
Valkosipuli 243g264kcal19.2g39.7g1.5g5.1g
Sipuli (kuorittu)531g143kcal6.9g25.5g1.1g9g
Porkkana, keskikokoinen 65g752g211kcal4.5g44.8g1.5g18.8g
Culinesse (Flora), annos 10g199g916kcal1g1g101.5g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 13g37kcal1.4g5.1g0.4g3.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 124g1096kcal0g0g123.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9049kcal159g1037.6g466g128.6g
Valittu annoskoko5000g4525kcal79.5g518.8g233g64.3g
Annoskoko puolitettuna2500g2262kcal39.8g259.4g116.5g32.2g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165