Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)694g2431kcal48.6g506.9g20.8g27.8g
Katkarapu 1736g1188kcal250.7g0g19.1g0g
Paprika keltainen 556g167kcal5.2g28.3g1.1g11.1g
Paprika punainen, annos 40g556g144kcal5g25.6g2.2g11.1g
Keräkaali, 100g694g167kcal8.3g23.6g1.4g14.6g
Lime, kuorittu, annos 50g694g250kcal4.2g15.3g7.6g19.4g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g69g78kcal0.6g7.6g5g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8849kcal645.2g1214.6g114.4g169.4g
Valittu annoskoko5000g4424kcal322.6g607.3g57.2g84.7g
Annoskoko puolitettuna2500g2212kcal161.3g303.7g28.6g42.4g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=402334