Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 1861g523kcal19.9g80g3.5g38.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g930g493kcal53g49.3g9.3g0g
Pekoni, paistettu 349g1797kcal57.3g0g176.8g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK1861g3163kcal186g186g186g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g11951kcal632.4g630.6g751.2g80g
Valittu annoskoko5000g5976kcal316.2g315.3g375.6g40g
Annoskoko puolitettuna2500g2988kcal158.1g157.7g187.8g20g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174