Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 157g588kcal22.8g89.6g11.5g15.7g
Vehnälese 157g358kcal20.9g24.2g7.1g58.9g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.4g0g0.1g
Hermesetas-jauhe47g136kcal0.6g26.4g0g18.9g
Kananmuna kuoreton 216g308kcal27g0.6g22.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen393g130kcal13g19.2g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g39g114kcal0.5g22g0g15.7g
Vanilliinisokeri, teelusikka31g125kcal0g31.1g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton79g251kcal18.1g8.2g16.3g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 196g658kcal0.1g160.3g0.1g2.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2553g843kcal84.2g125.1g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g786g1257kcal33.8g125.7g67.6g1.6g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 275g117kcal27g1.1g0.3g0g
Liivatelehti, gelatiini51g178kcal43.7g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10194kcal585.4g1281.8g250.2g227.2g
Valittu annoskoko5000g5097kcal292.7g640.9g125.1g113.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2549kcal146.4g320.5g62.6g56.8g
Arvot/100g100g102kcal5.9g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258