Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 643g4567kcal4.8g2.6g514.4g0g
Sokeri 911g3697kcal0g909.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1166g1469kcal128.2g3.5g104.9g0g
Leivinjauhe 43g75kcal2.2g16.2g0g0.2g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1715g6001kcal60g1388.8g17.1g51.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g43g172kcal0g42.4g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 429g527kcal17.1g18.4g43.1g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 51g190kcal9.5g5.7g11.2g15.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g33397kcal443.6g4775g1381.4g134.4g
Valittu annoskoko5000g16698kcal221.8g2387.5g690.7g67.2g
Annoskoko puolitettuna2500g8349kcal110.9g1193.8g345.4g33.6g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822