Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2288g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 126g38kcal1.6g6g0.3g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g412g115kcal2.5g24.5g0.8g10.3g
Peruna, vanha, kuorittu 458g348kcal8.6g70.9g0.9g4.6g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g229g62kcal3g11g0.5g3.9g
Lohifilee 915g1788kcal171.1g0g123.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 458g1511kcal9.2g13.7g160.2g0g
Kalaliemikuutio 50g153kcal5g17.1g7g0.6g
Voi 64g465kcal0.8g0.3g52.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8961kcal403.6g287g690.8g43g
Valittu annoskoko5000g4480kcal201.8g143.5g345.4g21.5g
Annoskoko puolitettuna2500g2240kcal100.9g71.8g172.7g10.8g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811