Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)442g1678kcal2.2g28.7g176.6g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g88g57kcal3.1g0.2g22.1g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 795g2670kcal0g584.3g0g0g
Raparperi 1325g446kcal9.1g72.8g1.3g18.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 88g296kcal0.1g72.1g0g1.2g
Valkuainen (100g)1325g556kcal129.8g19.9g1.3g0g
Sokeri 938g3808kcal0g937.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g19022kcal288.6g3430.6g402.6g39.4g
Valittu annoskoko5000g9511kcal144.3g1715.3g201.3g19.7g
Annoskoko puolitettuna2500g4755kcal72.2g857.7g100.7g9.9g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311