Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g351g2562kcal3.5g3.5g280.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 456g1566kcal46.5g319.4g5.5g16g
Sokeri 42g171kcal0g42.1g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g70g45kcal2.5g0.1g17.5g0g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g702g2387kcal14g21.1g245.7g0g
Kananmuna kuoreton 193g275kcal24.1g0.6g19.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g241kcal7.2g49.1g0.8g2.5g
Sokeri 126g513kcal0g126.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka18g70kcal0g17.4g0g0g
Raparperi 2404g810kcal16.6g132.2g2.4g33.7g
Sokeri 298g1211kcal0g298.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 74g247kcal0g60.1g0g1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g88g510kcal19.2g8.3g44.4g9.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10001g21215kcal267.2g2156.4g1233.8g124.6g
Valittu annoskoko5000g10607kcal133.6g1078.2g616.9g62.3g
Annoskoko puolitettuna2500g5304kcal66.8g539.1g308.5g31.2g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431